GMAT - IELTS - GRE - TOEFL

GMAT-IELTS-GRE-TOEFL

gmat

Το GMAT (Graduate Management Admission Test) είναι ένα computer based test στην αγγλική γλώσσα που ζητάνε τα Πανεπιστήμια από τους υποψήφιους φοιτητές για προγράμματα ΜΒΑ, ΜSc in Βusiness and Management.

To test δίνεται σε εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο και έχει σαν στόχο να αξιολογήσει τις λεκτικές, μαθηματικές, αναλυτικές δεξιότητες καθώς και της σύνταξης έκθεσης από τον υποψήφιο. Δεν εξετάζονται συγκεκριμένες γνώσεις κάποιου επιστημονικού τομέα (Οικονομικές, Μηχανικής Φυσικής,).

Ο στόχος είναι η αξιολόγηση της λογικής και κριτικής σκέψης. Εξάλλου το GMAT είναι ένα test το οποίο δημιουργήθηκε από managers για managers.

Η προετοιμασία για το GMAT στην σχολή μας γίνεται σε κλειστά τμήματα των 5 ατόμων με κορυφαίους καθηγητές στο είδος του απόφοιτοι από το παγκοσμίως γνωστό Ίδρυμα Μ.Ι.Τ της Μασαχουσέτης. Εκτός από την παράδοση των μαθημάτων γίνεται προετοιμασία και προσομοίωση του test στο εργαστήριο Η/Υ που διαθέτουμε. Η προσομοίωση γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπό την επίβεψη και καθοδήγηση μας. Kατόπιν συνεννόησης μπορεί ο κάθε σπουδαστής να έρθει στο φροντιστήριο μας για περαιτέρω εξάσκηση.

Η δομή του test χωρίζεται σε 4 μέρη και είναι η ακόλουθη :
1) Analytical Writing Assessment (Έκθεση)
2) Integrated Reasoning (Τεστ Λογικής)
3) Quantitative (Μαθηματικά-Αριθμητική)
4) Verbal (Αγγλική Γλώσσα)

Το test έχει διάρκεια 3 ώρες και 30 λεπτά. Αναλυτικά :
gmat table
Τα αποτελέσματα του test έχουν ισχύ για 5 χρόνια και δεν επιτρέπεται να δώσει κάποιος το test περισσότερες από 5 φόρες το χρόνο ενώ αν θέλει να επαναλάβει το test θα πρέπει να περιμένει 31 μέρες από τη μέρα που το έδωσε.
Το μεγαλύτερο score που μπορεί να πετύχει κάποιος είναι το 800 (με βαθμολογία πολλαπλάσια του 10)

Tα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο  τείνουν να αποδέχονται θετικά τα σκορ τα οποία κουμαίνονται στην κλίμακα  550 έως 800.

Ωστόσο για να εξασφαλίσετε την εισαγωγή σας στα κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού της επιλογής σας θα πρέπει να έχετε ένα σκορ που να ξεπερνά το 620 ή πιθανώς και το 650 ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε ανωτάτου ιδρύματος.

 

Κατεβάστε το GMAT Handbook

 • Ημερομηνίες εκκίνησης των μαθημάτων ορίζονται δύο φορές κάθε μήνα (1 και 15 του εκάστοτε μηνός).
 • Οι δύο πρώτες παρουσίες στα μαθήματα GMAT είναι δωρεάν ώστε να διαπιστώσετε οι ίδιοι τη σοβαρότητα της προετοιμασίας καθώς και τον επαγγελματισμό του φροντιστηρίου μας.
 • H διάρκεια προετοιμασίας ορίζεται στους 2μήνες όσον αφορά τα μαθήματα.

  Ύστερα γίνεται προσαρμογή σε κάθε φοιτητή ξεχωριστά ανάλογα με τις μαθησιακές του ανάγκες ώστε η εξάσκηση μέσω των test προσομοίωσης να είναι η καλύτερη δυνατή για την επιτυχή περάτωση του test GMAT με το σκορ που επιθυμεί.

 

 

IELTS

 

To IELTS είναι απαραίτητο από τα περισσότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης για την απόδειξη γλωσσομάθειας όσον αφορά την εισαγωγή σε μεταπτυχιακά τμήματα ενώ είναι δεκτό και από το Ελληνικό Δημόσιο. Τα μαθήματα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε 1 ή 2 μήνες ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή και το χρόνο που διατίθεται να αφιερώσει.

 

 • Εξετάσεις γίνονται 2 φορές τον μήνα από το Βρετανικό Συμβούλιο.
 • Δίδονται διδακτικά βοηθήματα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση παντά ανάλογα τις απαιτήσεις των μαθητών.
 • Οι βαθμοί που απαιτούνται από τα περισσότερα Πανεπιστήμια για Masters κυμαίνονται στο 6.5 και το 7 κάτι το οποίο όλοι οι απόφοιτοι μας έχουν πετύχει.

 

 

TOEFL

Το test TOEFL είναι πτυχίο αγγλικών που εξετάζεται μέσω υπολογιστή και ζητείται από τα Πανεπιστήμια για σπουδές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου. Εξετάζει την ικανότητα να χρησιμοποιεί και καταλαβαίνει κάποιος τα Αγγλικά σε Πανεπιστημιακό επίπεδο. Περισσότερα από 27 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν δώσει το TOEFL για να αποδείξουν την ικανότητα τους στην Αγγλική Γλώσσα. Το επίπεδο του τεστ είναι μεταξύ Προχωρημένου επιπέδου και Advanced.

Αποτελείται από 4 Sections (Reading-Listening-Speaking-Writing), έχει διάρκεια περίπου 4,5 ώρες με ένα 10λεπτο διάλειμμα μετά τα 2 πρώτα section.

 

Section

Time Limit

Questions

Tasks

Reading*

60–80 minutes

36–56 questions

Read 3 or 4 passages from academic texts and answer questions.

Listening

60–90 minutes

34–51 questions

Listen to lectures, classroom discussions and conversations, then answer questions.

Break

10 minutes

Speaking

20 minutes

6 tasks

Express an opinion on a familiar topic; speak based on reading and listening tasks.

Writing

50 minutes

2 tasks

Write essay responses based on reading and listening tasks; support an opinion in writing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRE

To GRE (Graduate Record Examination) είναι ένα computer based test στα αγγλικά, όπως και το GMAT. Η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι το ζητάνε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τους υποψηφίους σε μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως εκτός από μάνατζμεντ και business. Το GRE δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα να σιγουρευτούν ότι οι υποψήφιοι φοιτητές διαθέτουν τις απαραίτητες ικανότητες και μπορούν να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά προγράμματα σπουδών τους.

Το GRE revised General Test αξιολογεί τις μαθηματικές και λεκτικές ικανότητες των υποψηφίων φοιτητών καθώς επίσης την κριτική και την αναλυτική σκέψη στο γραπτό λόγο.

 1. Verbal (Αγγλική γλώσσα)
 2. Quantitative (Μαθηματικά)
 3. Analytical Writing Assessment (2 εκθέσεις)

Οι εξετάσεις γίνονται όλο το χρόνο στην Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η διάρκεια του test είναι 3 ώρες και 45 λεπτά με ένα δεκάλεπτο διάλειμμα μετά το τρίτο section του τεστ.

Όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή των μαθητών μας  στις εξετάσεις τις αναλαμβάνει η σχολή μας, ΤΟΜΙ EDUCATION.

 

Η προετοιμασία για το test GRE στην σχολή μας γίνεται σε κλειστά τμήματα των 5 ατόμων με κορυφαίους καθηγητές στο είδος τους, απόφοιτοι από το παγκοσμίως γνωστό Ίδρυμα Μ.Ι.Τ. της Μασαχουσέτης. Εκτός από την παράδοση των μαθημάτων γίνεται προετοιμασία και προσομοίωση του test στο εργαστήριο Η/Υ που διαθέτουμε. Η προσομοίωση γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση μας. Kατόπιν συνεννόησης μπορεί ο κάθε σπουδαστής να έρθει στο φροντιστήριο μας για περαιτέρω εξάσκηση.

 

 

Measure

Number of Questions

Allotted Time

Analytical Writing Έκθεση

One "Analyze an Issue" task and one "Analyze an Argument" task

30 min. per task

1 section with 2 separately timed tasks

Verbal Reasoning Γλωσσική Εξέταση

20 questions per section

30 min.per section

2 sections

Quantitative Reasoning Μαθηματική Εξέταση

20 questions per section

35 min. per section

2 sections

Unscored¹

Varies

Varies

Research²

Varies

Varies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Κατεβάστε το GRE Handbook

Τα αποτελέσματα του test έχουν ισχύ για 5 χρόνια και δεν επιτρέπεται να δώσει κάποιος το test περισσότερες από 5 φόρες το χρόνο ενώ αν θέλει να επαναλάβει το test θα πρέπει να περιμένει 21 μέρες από τη μέρα που το έδωσε.